Legutóbbi cikkek

Leírás
Tetőjavítás szakszerűen

Tetőjavítás szakszerűen

A tető hibájának az okát mindenképp fel kell keresnünk és elhárítanunk. Érdemes ilyenkor felkeresni egy ácsot.

Vajon mi kellhet az örök életű tetőhöz?

Vajon mi kellhet az örök életű tetőhöz?

A házunkon a tető a leglátványosabb, kívülről is szembetűnő része a tetőfedés (tetőhéjalás). Azonban a komplex rendszerről, a házunk egyik legkomolyabb időjárási igényeinek kitett legösszetettebb épületszerkezetről beszélünk.

A tökéletes tetőfedés

A tökéletes tetőfedés

Most tekintsük át, hogy milyen széles a választék áll a rendelkezésünkre, amikor a tetőnket fedő építőanyag kiválasztásáról van szó. Nagyon sok tényező befolyásolja a döntésünket. Ilyenek az esztétikai és a praktikus szempontok is.  A következőkben nézzük meg, hogy milyen információk segítik a megfelelő tetőfedő anyagunk kiválasztása és beépítése során. Tető nélkül nincs ház, ez nem is kell senkinek magyarázni.

Pár tipp a 21 századi tetőfedéshez

Pár tipp a 21 századi tetőfedéshez

A jó tetőfedés nem létezhet megfelelő tartószerkezetek nélkül. Ez a tartószerkezet a magas tetőknél az úgynevezett fedélszék, amelyről talán sokaknak a ma még mindig a hagyományos, ács által készített faszerkezet képe jelenik meg előtte. Valóban, ez egy nagyon jól bevált konstrukció bizonyos esetekben, például a 6 méter alatti távolságok áthidalására, még teljes mértékben megfelelő megoldás.

Szüntessünk meg tetőnk beázását megfelelő ácsmunkással!

Szüntessünk meg tetőnk beázását megfelelő ácsmunkással!

A szakértelem itt is mind bármilyen más téren is nagyon fontos. Egy jó tetőfedő munkája akár életünk végéig kiszolgál minket. A beázás oka lehet kisebb sérülés, de akár komolyabb szerkezeti hiba is. Ha ilyen sérülést tapasztalunk, érdemes minél előbb felvenni a kapcsolatot egy áccsal, hogy megelőzzük a szerkezet komolyabb károsodását.

Tető és tető között is van különbség.

Tető és tető között is van különbség.

Nyereg vagy sátor, lapos vagy magas, esetleg kihajlású tető? Tagadhatatlan, hogy házunk kinézetét egy szép tető koronázza meg igazán. Nem könnyű azonban választani a rengeteg variációs lehetőségek között, amikkel szembetaláljuk magunkat, amikor elérkezik az idő, hogy döntsünk, hogy milyen tető és tetőfedő anyag védje a ház tetejét.

Gondolkodtunk valaha is azon, hogy házunk megjelenését legnagyobb mértékben a tetőnk határozza meg?

Házunk megjelenését legnagyobb mértékben a tetőnk határozza meg?

Amellett, hogy esztétikai szerepe is van ennyire nagy, még igen komoly feladatot is betölt ez az elem: védi a házat az időjárási hatások elől. Óvja az eső, továbbá a rendkívül komoly igénybevételt jelentő hó és szél, illetve a napsugárzás hatásaitól. Mindemellett napjainkban jó eséllyel - tetőtér formájában - teljes értékű lakótér is található alatta, ráadásul a megújuló energiaforrások használatának örvendetes elterjedésével elhelyezhetünk rajta napelemeket és napkollektorokat is.

Mostanra készült el családi házunk ácsszerkezete

Mostanra készült el családi házunk ácsszerkezete

Tulajdonképpen a koszorútól egy könnyűszerkezetes ház kerül a hagyományos tégla falazatra. Ennek számos oka van.

Ha itt az ideje a tető felújításának

Ha itt az ideje a tető felújításának

Házunk tetejét folyamatosan érik a környezeti hatások, így az idők folyamán óhatatlanul felmerül a tetőfelújítás kérdése is. Habár a jól megépített tető mondhatjuk, hogy örökéletű, azonban kisebb reparálások még itt is előfordulhatnak, egy idősebb vagy egy rosszabb állapotban lévő szerkezetnél pedig akár egy új tetőre is szükség lehet.

Hogy hőszigeteljük a tetőt

Hogy hőszigeteljük a tetőt

Ha olyan lakásban szeretnénk élni, amely maximálisan védve van az eső, szél és egyéb környezeti hatásoktól és komfortos is, akkor elengedhetetlen, hogy jó minőségű és megbízható, masszív tetőnk legyen, ami a lehető legjobb hőszigetelést biztosítja.